soulpublishing

SoulPublishing voor auteurs

SoulPublishing geeft boeken uit voor managers en ondernemers. Dit zijn geen wetenschappelijke verhandelingen, maar toegankelijke en praktisch geschreven boeken.

In het uitgeefproces stellen wij de auteur centraal en dat doen we op verschillende manieren. Om te beginnen speelt de auteur een grote rol, niet alleen bij het schrijven, maar ook bij het vermarkten van het boek.

Daarnaast bepaalt de auteur waar het boek over gaat. Uiteraard kijken we mee naar de haalbaarheid van de uitgave, maar het is voor ons geen primair doel een zo breed mogelijke doelgroep te bereiken. Juist niches kunnen goed worden bewerkt.

We garanderen uitgave tot in lengte der dagen. Omdat we voor een flexibel productieproces kiezen, kunnen we in kleine oplages doorproduceren en zal een boek altijd verkrijgbaar blijven.

Vermarkten

SoulPublishing heeft haar achtergrond in de marketing en dat is waar onze toegevoegde waarde ligt. Wij hebben naast een breed distributienetwerk, extra marketingacties ontwikkeld om boeken op de markt te zetten. Deze activiteiten hebben al vele malen hun succes bewezen en zullen in de toekomst daar waar mogelijk  worden ingezet. De gehele marktbewerking neemt SoulPublishing voor haar rekening. Denk hierbij aan het verzenden van persberichten, organiseren van voorinschrijvingen en interviews. Daarnaast ondersteunen we auteurs desgewenst met het organiseren van presentaties.

We hebben een breed netwerk in verschillende media en kunnen dit eenvoudig uitbreiden voor specifieke markten.

Het boek is verkrijgbaar via onze eigen website en de website die speciaal voor het boek wordt ontwikkeld. Daarnaast zijn alle boeken die we uitgeven verkrijgbaar via managementboek.nl, BOL.com en alle boekwinkels die zich laten bevoorraden door Centraal Boekhuis en Scholtens. Hiermee is de Nederlandse markt volledig afgedekt.

Wij handelen alle administratieve zaken af. Zo verzorgen we voor elk boek een ISBNummer en opname in de Koninklijke Bibliotheek. Maar een auteur hoeft zich ook geen zorgen te maken om verkoop en facturatie.

Rol van de auteur

We verwachten een actieve rol van de auteurs. Niet alleen voor hun eigen boeken, maar ook voor elkaars boeken. Op die manier wordt gebruik gemaakt van verschillende netwerken die elkaar aanvullen.

Daarnaast is het mogelijk presentaties naar aanleiding van je boek te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan congressen, maar ook aan netwerkclubs en andere zakelijke bijeenkomsten.

Verdiensten

Dit is geheel afhankelijk van hoe een auteur zelf mee wil participeren in het proces. Wanneer wij alle kosten dragen, ontvangt een auteur in ieder geval 10% van de verkoopprijs van de boeken.

Daarnaast ontvangt de auteur 10 gratis exemplaren en kan hij tegen gereduceerd tarief extra boeken aanschaffen.

Het is ook mogelijk voor een auteur om risicovol mee te participeren in het uitgeefproces. Wanneer de auteur daarin kosten draagt, deelt hij uiteraard op een andere manier mee in de winst van het boek

Contact

Ben je zelf bezig met het schrijven van een boek en wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. Dat kan per mail: solange@soulpublising.nl, maar ook telefonisch 076-5210222 of 06-22804816.

Adres
SoulPublishing
Postbus 1007
4801 BA  BREDA
076-5210222
solange@soulpublishing.nl